LAMAN BAAYAH
By: baayah bakri

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Thursday, 1-Jul-2010 14:08 Email | Share | | Bookmark
~~Kek Lapis Sarawak dan Souvenier (7.6.2010)~~

Assalamualaikum.....hr ketiga kami di Kuching (7.6.2010), kami bercdg utk soping2
apa yg patut mcm ikan terubuk masin, kek lapis dn sedikit cenderahati utk teman2 dn
keluarga.....slps sarapan, kami pn bergerak ke Waterfront utk naik sampan menuju ke
seberang sungai....tambang cuma 50 sen je....kami ke kedai kek lapis yg femes di sana
iaitu kek lapis Dayang Salhah.....mmg rambang mata tgk mcm2 jenis kek lapis yg dijual...
kita jg blh rasa dulu kek2 lapis yg ada...nk rasa sampai kenyang pn blh...heheh....



Sarapan dulu di hotel sblm ke Waterfront.....






Tak sampai 10 minit, dh sampai ke seberang.....
















Lps tu kami ke Main Bazar plk utk membeli sedikit cenderahati....











Hari ni kami pulang awal ke hotel sbb kimi ngan babah seperti biasa nk berendam
kt swimming pool.... tp sblm blk, kami sempat ke jeti Tmn Negara Bako, saje utk
berposing......gmbr2 di pool akn dtg ye........







Terima kasih dan jumpa lg.......


Saturday, 26-Jun-2010 00:34 Email | Share | | Bookmark
~~Rumah Budaya Sarawak (6.6.2010)~~

Assalamualaikum......ni sambungan kami di Rumah Budaya Sarawak....sempat jgk la
kami menyewa pakaian kebudayaan Sarawak ni....RM10 utk satu pakaian...jd kami 3
beranak, RM30....x ada masa yg ditetapkan, jd puas la kami bergambar dgn pakaian
Sarawak ni.....slps tu kami disajikan dgn show selama 45 minit oleh penari2 kebudayaan
Sarawak.....enjoy la jgk....















































Masa nk blk tu, kami berposing plk atas jambatan Sungai Sarawak....mmg cantik
view Gunung Santubong dr atas jambatan tu....tenang dn mendamaikan....










Ok, tamat sudah N3 hr kedua kami di Kuching...N3 akan dtg, kami di hr ketiga plk..




Terima kasih dan jumpa lg.......


Sunday, 20-Jun-2010 07:16 Email | Share | | Bookmark
~~Hari Kedua Di Kuching (6.6.2010)~~

Assalamualaikum....hr kedua di Kuching (6.6.10), kami bercdg utk melawat ke Rumah
Budaya Sarawak yg terletak di kaki Gunung Santubong....pg2 lg kami dh trn breakfast....
kt Kuching ni, kul 6.30 pg dh mcm kul 8 pg...makanan2 kt sini mmg sedap dn agak pedas..
spt biasa, gamba2 terlalu byk jd baayah buat part2 utk N3 ni....sayang plk kalo x mskkan
gambar2 ni semua...ye la, utk kenangan dihr tua nanti.....



Sarapan di hotel....






Lps sarapan, kami berposing kejap kt lobby hotel ni sbb hiasannya sgt cantik...











On the way kami nk ke Rumah Budaya Sarawak, kami berhenti kejap kt Damai
Resort ni utk berposing....kawasannya yg ditepian pantai mmg cantik dan mendamaikan...







Dari jauh dh nampak Gunung Santubong...trs teringat legenda Puteri Santubong dn
Puteri Sejinjang, penjaga gunung Sarawak.....







Rumah Budaya Sarawak....tiket utk msk ke sini RM60 utk dewasa dn RM30 utk
kanak2....kalo ikutkan mmg mahal nk msk sini...tp bila kenangkan kita dh sampai kn,
rugi plk kalo x msk...nanti bila dh blk, menyesal plk.....nk pegi lg, ntah bila la tu....







View Gunung Santubong kt belakang tu mmg cantik........






Br nk melawat rumah2 ternampak plk cafe kt sini yg ada menu2 Sarawak.....trs kami
berhenti dan mengisi perut dulu....ada mee kolok, nasi ayam penyet, laksa sarawak,
teh tarik 3 layer dn mcm2 lg.....ok la jgk cuma agak pedas....







Menu2 yg kami oder.....



Ok, bersambung lg........



Terima kasih dan jumpa lg.......


Monday, 14-Jun-2010 15:53 Email | Share | | Bookmark
@@Waterfront, Muzium dan Sarawak Cruise (2)@@

Assalamualaikum.....bertemu lg kita di N3 Kuching, Sarawak...slps berehat lbh kurang,
kami pn keluar utk meronda2 disekitar bandar Kuching....mula2 kami berposing di dpn
replika kucing beso yg terletak btl2 dpn hotel kami....org kata x sah kalo x begambo dpn
kucing beso ni kalo dh sampai Kuching....heheh....lps tu kami ke Waterfront plk....cdg nk
naik cruise tp cruise bka waktu 5.30 ptg plk...jd sementara nk tggu time tu kami bergerak
ke Muzium dulu.....ada 3 muzium yg berdekatan tp cuma muzium kayu tu je yg blh amik
pic kt dlm....yg lg 2 tu x blh amik pic....bila dh kul 5 tu kami ke Waterfront semula utk naik
cruise....tiket RM60 dewasa dan kimi time tu free plk....kalo x, tgk kt kaunter tu kanak2
RM30....jimat la sikit....








View bandar Kuching yg agak sibuk jgk....






Berposing di Waterfront plk....











Yg ni kt Muzium plk....






Muzium Kayu....dlm ni blh amik pic....






Ke Waterfront semula utk naik cruise....






Cruise ni bergerak kul 5.30 ptg hingga kul 7 ptg...dia bwa kita menyusuri
sungai Sarawak tujuan utk rakam sunset....tp elok2 je cruise bergerak, hujan rintik2
pn turun....makin lama makin lebat....abis bertempiaran semua nk duk bwh bumbung...
kami 3 beranak ni plk sbb dh tahan sejuk, trs turun lepak kt bwah sampai la kul 7 tu...
langsung x dpt nk rakam sunset........













Masa ni hujan rintik2...msh bertahan lg....






Sudahnya kami 3 beranak je yg trn...yg lain2 tu msh bermandi hujan lebat kt atas tu...
mlm tu kepala baayah jd pening kemain...dh rasa nk demam pn ada..cpt2 telan panadol
2 biji takut melarat plk...maklum la esok nk jln lg jauh....




Ok, N3 akan dtg kami di Rumah Kebudayaan Sarawak.......



Terima kasih dan jumpa lg.......


Friday, 11-Jun-2010 10:41 Email | Share | | Bookmark
~~Trip Ke Kuching, Sarawak 4hr 3mlm (5 - 8.6.2010)~~ (1)

Assalamualaikum....hai semua, pekabar? rindu kt kalian.... Alhamdulillah, percutian
baayah sekeluarga ke Kuching, Sarawak selama 4hr 3mlm pd 5-8/6/2010 berjln lancar
dan dipermudahkan segalanya....sebenarnya baayah dh lama booking Air Asia utk
percutian ni iaitu pd bln 12 thn lps lg....mmg excited jgk sbb ni la br 1st time kami 2 beranak
nk naik flight...heheh...babah dh penah naik 2x masa gi rombongan ngan pej dia dulu...

Flight kul 7 pg, jd seawal kul 5 pg kami dh ada kt LCCT....mujur la cuaca pn ok...kami
sampai di Kuching pd kul 9 pg...sewa kereta kt sana RM100 sehari...trn dr flight, kereta
sewa dh siap menanti...memandangkan babah yg akan memandu sendiri, jd kami dh
awal2 beli map dan servey2 kt internet....oleh kerana gambar2 terlalu byk (hampir
seribu kpg) , jd baayah buat byk part la utk N3 percutian ni......



Seawal kul 5pg kami dh terpacak kt LCCT ni sbb flight kul 7pg jd kami kena ada
di sini 2 jam sblm berlepas....








Slps urusan check in, kini tggu waktu utk berlepas plk....






Dlm flight.....








Kimi kata 'kita mkn kt atas awan ye'....






Masa ni dh msk ruang udara Kuching....lg beberapa minit nk mendarat....






Sampai je kami trs check in kt Hotel Grand Margherita...mujur la dpt check in awal...
kalo ikutkan, kul 2 ptg br blh check in...hotel ni mmg best sgt...layanan 1st klas, brekfast
pn sedap...staff2 pn semua baik2 dan peramah...baayah suggestkan sapa2 yg nk
bercuti ke Kuching, pilih la hotel ni....cewah, promote la plk...baayah booking sekali
ngan Air Asia.....ada breakfast sekali....














Ok, N3 akan dtg kami hanya berjln2 disekitar Waterfront dn naik Cruise.....



Terima kasih dan jumpa lg.......


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net