LAMAN BAAYAH
By: baayah bakri

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Friday, 5-Nov-2010 13:43 Email | Share | | Bookmark
~~Kenduri Kawan Opis Babah Di Bg Datoh (9.10.10)~~

Assalamualaikum......kami mkn kenduri lg, kali ni di Bg Datoh plk....ni kenduri kwn opis
babah seminggu sblm kami ke kenduri pakcik PI di Penaga....menu2nya sedap sbb ada
sambal tahun...baayah suka sgt sambal tahun ni walaupun pedas giler...heheh....ok, jom
tgk gambar........



























Terima kasih dan jumpa lg.......


Monday, 1-Nov-2010 09:55 Email | Share | | Bookmark
~~Sambungan Di Melaka (24-25.7.2010)~~

Assalamualaikum.....ni sambungan dr holiday kami ke Melaka....pagi2 lg dh bgn sbb
nk berendam kt pool Everly Resort....time ni breakfast pn blm....slps puas berendam,
bersiap utk check out....tp sblm tu spt biasa posing dulu....dn sblm nk bertolak blk, kami
sempat lg ke Banda Hilir utk berposing.....Alhamdulillah, kami selamat sampai ke rumah
pd jam 10 mlm.....















































Terima kasih dan jumpa lg.......


Monday, 25-Oct-2010 23:45 Email | Share | | Bookmark
@@Pantai Pengkalan Balak & Everly Resort, Melaka (24-25.7.10)@@

Assalamualaikum......kali ni baayah nk publish gambar2 semasa kami ke Melaka lg pd
24-25.7.2010 yg lalu....maaf la sbb slps 3 bln, br teringat nk publish....kami mmg x rancang
langsung dn ini adalah plan last minit....mula2 kami ke Pantai Pengkalan Balak.....mmg
cantik pantai ni...byk terdapat chalet disini tp malangnya semua dh full...maklum la kami
sampai pn dh lewat kul 4 ptg....dh puas posing di pantai ni, kami pn bergerak la mencari
hotel....masa on the way tu, ternampak la satu hotel yg besar dn cantik, Everly Resort.....
mmg nampak mewah tp kami redah je kot2 ada bilik kosong yg murah.....malangnya,
semua bilik yg biasa dh full....yg tinggal hnya Premium Suite je yg rate RM900++.....
masyaAllah, mahalnya.....tp tiba2 staff tu kata dorang akan bg diskaun dan potong rate
utk breakfast kalo kami mahu bilik tu.....bila tgk rate yg dh siap dipotong, kami pn setuju
sbb dia potong dlm RM600++ gitu....lg satu sbb masa tu dh kul 7.30 mlm, kami pn malas
lg nk cari hotel yg lain....jd setuju la dgn rate tersebut, itu pn guna kad kredit.......


















Hotel Everly Resort, Melaka....setelah ditolak rate breakfast dn diskaun lg, bilik ni
jd RM300 dr RM900++...kami di tingkat 13.....

















Mlm tu kami keluar cari mkn asam pedas melaka yg sedap....










Terima kasih dan jumpa lg.......


Monday, 18-Oct-2010 13:57 Email | Share | | Bookmark
~~Kenduri Pakcik PI Di Penaga (16.10.10)~~

Assalamualaikum.......apa kabar semua? hrp semuanya sihat walfiat dn gembira di
samping keluarga tercinta...... gambar2 N3 kali ni kira msh fresh2 lg....ni masa kami ke
kenduri Pakcik PI pd hr Sabtu (16.10.10) yg lalu di Penaga, Kedah.......
mula2 tu rasa mcm susah jgk nk mencari Penaga ni....tp Alhamdulillah, berkat petunjuk dr
GPS, semuanya berjln lancar...kenduri kali ni baayah x berjumpa pn dgn kwn2 FP yg lain...
mgkn slps baayah blk, br ada kot....terima kasih pakcik sbb sudi jemput kami sekeluarga..
makanan semua sedap2 terutama gulai batang pisang.... InsyaAllah, kalo ada kenduri
lg, jgn lupa jemput kami lg ye......

Slps blk dr kenduri pakcik PI, kami trs ke Kpg Padang Serai plk sbb nk cari tapai pulut
yg sedap dn manis tu....berpandukan pd tunjuk arah dr pakcik PI dn GPS, kami dpt jg
mencari kpg tersebut yg terletak dlm 15 minit dr tempat kenduri pakcik PI...ok, jom
layan gambar2 kami ni........



Opps, sblm terlupa baayah nk letak dulu award yg diterima dr Nurul...tq Nurul..



@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@





















Di Kpg Padang Serai cari tapai sedap.....






Masa nk blk, kami singgah dulu di Hentian Sg Juru merehatkan diri...










Terima kasih dan jumpa lg.......


Saturday, 9-Oct-2010 14:35 Email | Share | | Bookmark
~~Majlis Sambutan Raya Di Jabatan (30.9.2010)~~

Assalamualaikum.....kali ni baayah nk share gambar2 sekitar majlis sambutan raya di
jabatan baayah yg dibuat pd 30.9.2010 yg lalu....Alhamdulillah, majlis berjln dgn lancar dn
sempurna....unit baayah menyediakan kuih muih disamping menu istimewa yg diimport
dr Kulim, Kedah iaitu tapai segar yg manis dn sedap sgt....gambar2 diambil dr kamera
compact sbb baayah x bw kamera canon.....ok, jom tgk........










































Terima kasih dan jumpa lg.......


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net